ZDRAVLJE U KUĆI

Kako to rade drugi

"Zdravlje u kući"

22.3.2018

Koliko novaca dajete na razne proizvode za njegu lica i kože kao i za kozmetiku i higijenu općenito? Kako bi se barem malo smanjili troškovi Brightside donosi prirodne recepte za njegovanu kožu, koji se koriste diljem svijeta.

1. Francuska - Zahvaljujući trljanju lica kockicama leda Francuskinje imaju zdravu i sjajnu kožu, a ovim se postupkom ujedno pospješuje cirkulacija. Sok limuna im, s druge strane, smanjuje upale i crvenilo akni.

2. Čile - U Čileu koriste maska od grožđa. Crno grožđe sadrži antioksidanse, a maska se radi miješanjem grožđa i dvije kašike brašna. Treba stajati na licu 10 minuta, a najbolje rezultate daje ako se koristi ujutro.

3. Švedska - Šveđani su jednostavni. Za njih tajna leži u zdravoj prehrani. Puno ribe i raznih bobica punih antioksidansa, kao i sauna kojom tijelo izbacuje toksine.

4. Grčka - Još jedna zemlja koja prednost daje zdravoj prehrani. Puno ribe, kao i ostale hrane koja je bogata antioksidansima. Umivanje hladnom vodom još je jedan trik, a od prirodnih preparata koriste maslinovo ulje od kojeg je koža zdravija.

5. Japan - U Japanu ništa bez riže. Tako i za njegu koriste rižinu vodu koja čisti lice i obnavlja kolagen. Isto tako vjeruju da boljoj koži pridonosi i svakodnevna masaža lica, kao i korištenje manje pudera.

6. Koreja - Puževa sluz. U Koreji je ovo najpopularniji sastojak krema. Savjetuju i stalno mijenjanje proizvoda za njegu kože, kao i korištenje raznih ulja, kao što su kokosovo ili arganovo ulje.

7. Kina - Čajevi, posebno biljni i oni od bobica najbolji su za čišćenje kože.

8. Rusija - Maska od zobenih pahuljica, meda i kokosova ulja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.