Moda

Trikovi za vitkiji izgled

Avaz.ba
14.03.2018 16:56

Svi znamo za onu da crno sužava, ali pitanje je je li to zaista istina ili samo mit kojim se zavaravamo kada nabacimo koji kilogram viška. I ako se slažemo da fizički izgled nije nešto što je presudno, i da su karakterne osobine ono najvažnije kod svake osobe, ne možemo zanemariti činjenicu da je vizuelni utisak koji ostavljamo, također, vrlo bitan.

Šetnja do frižidera

Modni stil treba prilagoditi aktuelnim trendovima, ali i, što je najvažnije, vašoj tjelesnoj građi. Dok ne uvedete promjene u svoj način ishrane, trening i generalno način života, evo malih modnih trikova koji će vam pomoći da uz pomoć garderobe izgledate vitkije.

Definitivno, crna je trend, uvijek! Postoji nepisano modno pravilo da će se crna uklopiti uvijek i uz sve. Lako će se kombinirati, a moći ćete je nositi u svakoj prilici. Ono što je još benefit crne, zvali je bojom ili ne, jeste da ona vizuelno sužava. Tako da ako želite u svakom trenutku izgledati ženstveno i elegantno, a da prikrijete posljedice noćne šetnje do frižidera, s crnom nema greške.

Neke žene kombiniraju dvije boje, tamnije i svjetlije. Ako tamniju boju nosite s bočne strane, a svijetlu s prednje i zadnje strane, takvo kontrastno slaganje vizuelno će vas suziti i izdužiti. Ovo se pravilo može primjenjivati kod haljina, pantalona, suknji…

Kao što je slučaj s crnom, tako je i taman džins konstantan u svim modnim trendovima. Izaberite kroj farmerki koji vam najbolje pristaje i u kojima se osjećate najbolje. Trik je da birate one s manje elastina i što manje detalja, posebno sa zadnje strane, jer onda možemo dobiti kontraefekt.

Ravni kroj

Izbjegavajte plitke farmerke, ali i one izrazito visokog struka. A ako izaberete i one s nogavicama ravnog kroja, u svom garderoberu ćete uvijek imati osnovni komad odjeće na koji ćete nadograđivati svoju odjevnu kombinaciju.

Nakit je tu da odvuče pažnju! Veliki komadi upečatljivog nakita upadat će u oko sagovorniku i skretati pažnju ka sebi. Nakit može biti od velike pomoći, naročito krupne ogrlice i naušnice, koje privlače pažnju na sebe.

Pruge i dobar kroj

Ono što biste morali imati u ormaru definitivno su stvari s vertikalnim prugama. Pruge su svedeni dezen, koji će, ako se nađe na suknji ili pantalonama, optički izdužiti noge. Može se kombinirati u poslovnim i casual kombinacijama, i uvijek će izgledati dobro.

Ne vrećastom

Još jedna situacija u kojoj možete postići potpuno suprotan efekt jeste pokušaj da prikrijete vašu kilažu noseći vrećaste stvari. Birajte strukirane komade! One koji će istaći atribute, a prikriti nedostatke. Odlučite se za malo čvršće materijale koji će dodatno pomoći kod sužavanja, a ispod njih vam se neće ocrtavati veš. Strukirana garderoba nije protivnik, nego najbolji saveznik u ovoj borbi.

Suknja A kroja

Znate li koja su to dva oblika suknji i haljina koja svakoj tjelesnoj građi stoje dobro? Elegantna olovka suknja i čuveni A kroj. Naravno, bitno je dužinu uskladiti s visinom kako biste izbjegli vizuelno skraćivanje nogu. Ali ovo su dva kroja s kojima nema greške.

Obuća boje kože

Jednobojne kombinacije i monohromatski stil izgledat će elegantno i kao da ste se potrudili, čak i kada ste nabrzinu izletjeli iz kuće. Bez mnogo brige oko kombiniranja dobiva se izgled vizuelno prave linije, koja sama po sebi izdužuje.

Koliko god u prvi mah smiješno zvučalo, „nude“ cipele u boji kože izgledat će kao određeni vid ekstenzije i učinit će da noga izgleda duže.

NA VRH