ZDRAVLJE U KUĆI

Znakovi da imate previše toksina u tijelu

( Ilustracija)

Avaz.ba

31.1.2018

Često se budite bez energije, hrana koju jedete čini vas tromima, kafa vas ne razbuđuje… Jednostavno se ne osjećate dobro? Moguće je da u imate previše toksina u tijelu.

Stalno ste umorni 

Koliko god spavali i odmarali, imate osjećaj da ne možete obaviti sve poslove koji vas čekaju. To može biti znak da vaše tijelo crpi energiju da izbaci suvišne toksine, piše jolie.hr.

Zatvor

Crijeva svakodnevno primaju toksine iz hrane i pomažu da se tijelo izbori s njima. Kada nam probava nije redovna, svi toksini ostaju u dijelu probavnog trakta što ima negativan uticaj na cijeli organizam.

Osjetljivost na mirise

Smetaju vam svi intezivniji mirisi, čak i oni koje ste redovno koristili? Ako pri tom osjetite i glavobolju, gotovo je sigurno da vaš organizam muči višak toksina.

Loš zadah

Loš zadah može nastati zbog bakterija u ustima, ali je isto tako znak kako vaša crijeva i jetra imaju problem s eliminacijom toksina iz tijela.

Kako da ih izbacite iz tijela?

Za početak pijte puno vode koja će pomoći izbacivanju toksina, a u dnevnu rutinu uvedite i čaj od maslačka, peršuna, korijandera. Vježbajte svakodnevno bar 30 minuta, a ako ste u mogućnosti, posjetite i saunu. Tokom pranja zuba, ne zaboravite na higijenu jezika. Pazite na hranu, smanjite količinu suhomesnatih proizvoda i šećera, a jedite više povrća i voća.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.