ZDRAVLJE U KUĆI

Prvi simptomi koji pokazuju da je vaše tijelo prepuno štetnih materija i toksina

Avaz.ba

13.1.2018

Toksini su jako opasni i mogu biti uzročnih mnogih ozbiljnih bolesti.  Saznajte kako da prepoznate da imate probleme sa toksinima: 

Digestivni problemi

Ukoliko se toksini talože u našem tijelu, digestivni sistem ne može funkcionirati pravilno. Digestivni trakt je manje efikasan, što rezultira time da ne dolazi do redovnog ''oslobađanja otpada''. Važno je napomenuti da problemi sa varenjem imaju sistematsko dejstvo, što dovodi do zamora i oštećenja imunog sistema.

Problemi sa kožom

Akne, crvenilo i upale su pokazatelji povećane količine toksina. Ovo se posebno odnosi na akne, dermatološko stanje koje ukazuje na povećanu količinu toksina u tijelu. Drugi indikatori koji se mogu javiti na koži su: otečene oči i ekcemi. 

Loš zadah

Pranje zuba i čišćenje zuba koncem su važni ukoliko želite da imate svjež dah, ali je sprečavanje nastajanja toksina također važno. Problemi sa varenjem mogu biti uzrok lošeg daha.

Neočekivano dobijanje na težini 

U slučaju velikog prisustva toksina, možete se naglo ugojiti. Ukoliko se zdravo hranite i redovno vježbate, a i dalje dobijate na težini, hormonalni disbalans može biti uzrok tome. Pravilno funkcioniranje hormona negativno utiče na nagomilavanje toksina, što znači da ukoliko nešto nije u redu sa hormonima, može se pojaviti problem i sa toksinima.

Letargične epizode

Ukoliko pravilno spavate, a i dalje se osjećate premoreno, toksini su potencijalni izvor problema. Ukoliko jednu noć niste spavali kako treba ili ste možda pili, normalno je da sutradan osjećate umor jer se naše tijelo bori sa toksinima. Problem je ukoliko stalno osjećate umor.

Glavobolje

Da, toksini također mogu negativno uticati i na vaše spavanje. Ukoliko nivo stresa u vašem tijelu tokom noći nije sveden na minimum, nećete moći da spavate kako treba, a poznato je da toksini i te kako utiču na porast nivoa stresa.

Bol u tijelu

Ponekada se možete osjećati iscrpljeno i također osjetiti bol u raznim dijelovima tijela. Takav, neobjašnjiv bol, sigurno ima veze sa povećanim nivoom toksina u vašem tijelu. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.