LJEPOTA

Maslinovo ulje za tijelo

Da maslinovo ulje hrani i njeguje tijelo znala je još i Kleopatra

Avaz.ba

13.12.2017

Egipatska kraljica Kleopatra veliki dio dana provodila je u kadi, a kupke su joj obično sadržavale i maslinovo ulje. Kleopatra je samo jedna od mnogih mediteranskih žena, kako u prošlosti tako i danas, koje znaju da maslinovo ulje vlaži suhu kožu, daje joj sjaj, čini glatkom i daje joj topli sjaj. Za njegu kožekoristite samo ekstra djevičansko maslinovo ulje.

1. Za suhu kožu i atopijski dermatitis - Na suha područja na tijelu ili na licu nježno umasirajte tanak sloj maslinovog ulja 2 puta dnevno.

2. Piling ruku maslinovim uljem - Pomiješajte dvije kašike žlice maslinovog ulja sa dvije kašike šećera. Trljajte time ruke dok se šećer ne otopi, a zatim isperite vrućom vodom. Tako ćete dobiti svileno mekane ruke.

3. Maska za lice - Pomiješajte maslinovo ulje, med i žumanjak (možete i u mikseru da bude jednolika smjesa). Stavite na lice i ostavite da stoji 15 minuta. Isperite toplom vodom.

4. Nokti - Umačite 10 minuta nokte u smjesu maslinovog ulja u koju ste dodali kašiku limunovog soka. Ovaj recept jača nokte.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.