LJEPOTA

Njega kože oko očiju

Kako zaustaviti tragove starenja

Avaz.ba

13.12.2017

Postoji izreka koja kaže da su oči ogledalo duše i doista gotovo prvo što primijetimo kod osobe su njezine ili njegove oči. Mogu nam otkriti puno uključujući i starost osobe. Tragovi starenja su najvidljiviji upravo na nježnoj koži oko očiju.

Način na koji će koža stariti ovisi o genima i njezi kojs je primijenjena. Sitne bore će se prije pokazati kod osoba sa suhom kožom (ili kod onih koji borave u suhoj klimi) dok su tamni kolutovi svojstveni za osobe s tankom kožom.

Saveznici

Sljedeći sastojci su saveznici za odgovarajuću njegu područja oko očiju:

1. Kamilica i krastavac – oboje su poznati kao vrlo učinkoviti protiv podbuhlosti kože.

2. Vitamin C – posvjetljuje kožu te jača zidove krvnih žila, pa je preparat koji je idealan za problem rješavanja tamnih kolutova. Osim toga, ima važnu ulogu u procesu nastanka kolagena.

3. Vitamin E – umiruje, štiti i revitalizira kožu.

 Savjete

Osim prikladne kozmetike, ne zaboravite i na ove savjete za ljepotu:

4. Dobar san – istraživanja su pokazala da se stanice lica tijekom noći obnavljaju i do osam puta brže, te iako se tijelo odmara, koža radi punom parom i „uklanja“ bore.

5. Obavezno ukloniti šminku prije spavanja – šminka isušuje vašu kožu, te zbog toga pogoduje ubrzanom stvaranju bora.

6. Nosite naočale za sunce – naočale za sunce nisu potrebne samo u ljetnom periodu, već ih treba koristiti i zimi jer sunce zbog kojeg često žmirimo uzrokuje stvaranje sitnih bora u području oko očiju. Za naočale vrijedi pravilo – što tamnije, to manje bora.

7. Oprezno s njegom područja oko očiju – koža oko očiju je jako osjetljiva, stoga budite nježni kada nanosite kreme i šminku. Nemojte brisati to područje energično s ručnikom, jer možete oštetiti krvne žilice koje su odmah ispod površine kože te biste kao rezultat mogli dobiti još tamnije podočnjake.

8. Vježbajte svoje lice – jedan od najboljih načina da se riješite bora i neželjenih linija jest da vježbate svoje lice.

 Preporuke

9. Hranite se zdravo i unosite dovoljno tekućine – konzumirajte ribu (posebno losos), voće i povrće, te ostalu hranu koja sadržava proteine, omega-3 masne kiseline, antioksidanse, vitamin A, C, E i kompleks B vitamina.

10. Smanjite poroke – naravno to se odnosi na cigarete i prekomjerne količine alkohola.

Godine i starenje nije moguće zaustaviti, ali ovim cjelovitim pristupom koji uključuje korištenje odgovarajuće kozmetike i usvajanje zdravih navika zasigurno je moguće zadržati zdravu i blistavu kožu te zadovoljan pogled.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.