ZDRAVLJE U KUĆI

Od ova dva sastojka bit ćete ljepši, mlađi i zdraviji

Avaz.ba

12.9.2017

Loš ten, umor, podočnjaci, suha kosa, glavobolje, osjećaj težine i nadutosti, simptomi bolesti, sve su to znakovi kojima nam tijelo javlja da je dosta.

Dosta loše hrane, loših navika i previše toksina koje ste unijeli u sebe tokom posljednjih mjeseci.

Zato je čovjeku, kao i automobilu, potreban redovan servis, što u našem slučaju znači redovno čišćenje jetre jer ako se za nju pobrinemo kako treba, imamo znatno veće šanse da izgledamo bolje, osjećamo se bolje i definitivno ćemo biti zdraviji.

Jetra je organ koji nam služi za skladištenje hranljivih stvari i otklanjanje štetnih, pa nam je izuzetno važna za zdravlje cijelog organizma.

Zato joj je sa vremena na vrijeme potrebna pojačana njega, s kojom ćete je počistiti, a stručnjaci kažu da ne postoji bolja od jutarnje kombinacije maslinovog ulja i svježe cijeđenog soka od limuna.

Svako jutro na prazan želudac popijte kašičicu ulja pomiješanog sa kašičicom limunovog soka jer će vam to pomoći da uklonite višak slobodnih radikala, pa će vam to pomoći da uklonite toksine, a i bolje ćete štititi žive ćelije.

Prve znake čišćenja jetre ovim "eliksirom" vidjet ćete vrlo brzo, na sjajnijoj i zdravijoj koži, osjećat ćete se poletnije, a sve zahvaljujući "kozmetičkom tretmanu čišćenja organizma", koji je svima nama potreban nekoliko puta godišnje.

Kad primijetite da su toksini polako napustili vaše tijelo, maslinovo ulje ostavite za kuhanje, a limun slobodno nastavite da koristite svako jutro, za brži metabolizam i zdraviji početak dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.