ZDRAVLJE U KUĆI

Borba protiv narandžine kore mora biti sistematska: Možemo li se riješiti celulita

Piše: Avaz.ba

23.8.2017

Koliko ste puta otišle u kozmetički salon, wellness centar ili aromaterapeutu i prepustile se potpunoj odgovornosti za vaš celulit?  

Brzi način života nekad nas tjera da životu pristupamo površno, nabrzinu, želimo se odmah osloboditi bora, celulita, viška kilograma uz minimum truda, lijeno.

Takav stav uglavnom rezultira razočarenjem i uvjerenjem da su anticelulitni tretmani beskorisni, odnosno da su „čista prevara“. Na rad s takvim klijenticama (koje ne učestvuju u vlastitim tretmanima) terapeuti ne bi trebali pristajati. S druge strane, postoje klijentice koje su spremne učestvovati i kod kojih su rezultati na tijelu nakon odgovarajućeg anticelulitnog programa itekako vidljivi.


Dakle, prije nego što krenete s anticelulitnim tretmanima dobro je znati:

1. Važno je donijeti odluku, napraviti plan (uz pomoć terapeuta), duboko udahnuti i krenuti!

2. Odaberite najbolji tretman za sebe, ne onaj koji je trenutno najpopularniji i najskuplji, nego onaj koji će vam pomoći osloboditi se celulita, a da vam pri tome neće naštetiti (naprimjer, osobe s krhkim kapilarima i proširenim venama ne smiju u kapsule, saune i termo deke s visokim temperaturama, niti na agresivne masaže, a trudnicama se također ne preporučuju anticelulitni tretmani). Zato su uvijek najbolji personalizirani tretmani.

3. Tretmani u kozmetičkim salonima/wellness centrima samo su jedan dio ukupne „terapije“.

4. Prilikom anticelulitnih programa dobro je pokrenuti jetru, bubrege, cirkulaciju krvi i limfe te probavu, odnosno odbacivanje toksina iz tijela.

5. Uz kozmetičke tretmane, obavezni su i oni u kućnom wellnessu.

6. Savjetovanje o prehrani, fitoterapija i kretanje/tjelovježba obavezni su dio anticelulitnog programa, radite ih uz preporuku stručnjaka.

7. Poželjna frekvencija dolazaka za većinu tretmana je 2-3 puta sedmično.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.