DRAMATIČNO

Izraelske snage cijelu noć bombardovale Pojas Gaze: Ubijen veliki broj Palestinaca

Četiri Palestinca ubijena su u zračnom napadu na kuću u izbjegličkom kampu Al-Nusejrat

Gaza u ruševinama. AP

Anadolija

7.12.2023

Veliki broj Palestinaca je ubijen i ranjen u napadima koje je izraelska vojska izvela u raznim dijelovima blokiranog Pojasa Gaze tokom cijele noći.

Prema palestinskoj novinskoj agenciji WAFA, izraelska vojska nastavila je s napadima na izbjegličke kampove Al-Nusejrat i Al-Maghazi u centralnom dijelu Pojasa Gaze, izbjeglički kamp Jabalia na sjeveru i gradove Kan Junis i Rafah na jugu.

17 ubijenih

Najmanje 17 ljudi, većinom djece, ubijeno je, a na desetine je povrijeđeno u napadu izraelskih ratnih aviona na kuću u koju su se raseljene porodice sklonile u izbjegličkom kampu Al-Magazi. U napadu su oštećene i kuće u blizini.

Četiri Palestinca ubijena su u zračnom napadu na kuću u izbjegličkom kampu Al-Nusejrat.

U izbjegličkom kampu Jabalia na sjeveru Pojasa Gaze, izraelski ratni avioni bombardovali su kuće porodica Usfura, An-Najar, Abu al-Asal i Uwajda i područje oko džamije Al-Kulafa, a napadnuta je i škola Abu Husein artiljerijskom vatrom. Bilo je mrtvih i ranjenih.

Zračni napad

Izraelski ratni avioni izveli su i zračni napad na kuću u izbjegličkom kampu Shabura u gradu Rafah na jugu Pojasa Gaze. Najmanje šest ljudi je ubijeno, a mnogo je povrijeđeno u napadu.

U istočnom dijelu Kan Jonisa, mete ratnih aviona i artiljerijske vatre bile su kuće, poljoprivredna zemljišta i bunari.

Mrtvi i ranjeni se dovoze u bolnicu Naser.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.