AL ŠIFA

Izraelska vojska objavila snimak za koji tvrde da pokazuje kako Hamas uvodi taoce u bolnicu

Prema obavještajnim informacijama - čvrstim obavještajnim informacijama - Nou su Hamasovi teroristi odveli unutar zidova bolnice Šifa, rekao je Hagari

Insert iz objavljenog snimka. Društvena mreža X

S. S.

20.11.2023

Izraelska vojska saopćila je sinoć da je zarobljeni vojnik pogubljen, a dva strana taoca zadržana u bolnici Al-Šifa.

Podsjećamo, iz Al-Šife su evakuirani pacijenti i osoblje nakon ulaska izraelske vojske u nju prošle sedmice. 

Izraelci su naveli da upadom u bolnicu pokušavaju iskorijeniti skrivene objekte Hamasa, za koje su sumnjali da se nalaze ispod bolnice.

Osim toga, Izrael traga i za 240 talaca, koje su pripadnici Hamasa oteli 7. oktobra. Prošle sedmice su u blizini bolnice pronašli Nou Marčiana (19), za kojeg je Hamas rekao da je poginuo u izraelskim zračnim napadima, dok je Izrael to negirao.

- Prema obavještajnim informacijama - čvrstim obavještajnim informacijama - Nou su Hamasovi teroristi odveli unutar zidova bolnice Šifa. Ondje ga je ubio Hamasov terorist - kazao je glasnogovornik izraelske vojske Daniel Hagari.

Dodao je da je Hamas u Šifu odveo jednog Nepalca i Tajlanđanima.

CCTV objavio je snimak za kojeg tvrdi da prikazuje grupu muškaraca kako marširaju u bolnicu, na iznenađenje medicinskog osoblja. Drugi snimak prikazuje povrijeđenog čovjeka na kolicima, dok jedan muškarac u civilu ima automatsku pušku.

Osim toga, Izrael je jučer objavio i snimku tunela, za kojeg navode da su ga Palestinci iskopali ispod Al-Šife, što su Palestinci demantirali.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.