BRZO NAKON TRAGEDIJE

Prigožinova supruga promijenila prezime

Prema izvještaju ruskog medija Fontanka, novo prezime Ljubov Valentinovna Krjaževa zapravo je njeno djevojačko prezime

Prigožinova udovica. Screenshot

S. S.

18.9.2023

Udovica Jevgenija Prigožina, bivšeg šefa privatne vojne kompanije Wagner, nedavno je službeno promijenila svoje prezime. Prema informacijama iz sistema SPARK, Prigožinova udovica sada se zove Ljubov Valentinovna Krjaževa. Promjena prezimena zabilježena je 15. septembra, no nema podataka o tome kada je tačno došlo do promjene prezimena.

Prema izvještaju ruskog medija Fontanka, novo prezime Ljubov Valentinovna Krjaževa zapravo je njeno djevojačko prezime. Jevgenij Prigožin, bivši šef Wagnera, imao je troje djece, sina i dvije kćeri, ali nije poznato jesu li i oni promijenili prezimena.

Prigožinova udovica, koja je farmaceutkinja i poduzetnica, vlasnica je tvrtke Agat LLC, koja je podružnica Concord Management and Consulting LLC, tvrtke koja je bila u vlasništvu bivšeg šefa Wagnera.

Podsjetimo da je Jevgenij Prigožin preminuo 23. avgusta te godine u avionskonoj nesreći u Tverskoj oblasti u Rusiji, zajedno s ostalih deset osoba koje su se nalazile u avionu.

Dva mjeseca prije pada aviona, Prigožin je izazvao veliku pažnju javnosti pokrenuvši kratkotrajnu pobunu protiv režima Vladimira Putina. Nakon što je javno kritikovao djelovanje pripadnika ruskog vojnog vrha i optužio ih za napad na pripadnike Wagnera u Bahmutu, naredio je marš na Moskvu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.