BUDIMO HUMANI

Pokrenut apel za Almu Mujkić iz Lukavca: Bori se za život u bolnici u Turskoj

Pomoći možete pozivom na broj 17040 kojim donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere

Alma Mujkić. POMOZI.BA

A. O.

1.9.2022

Udruženje Pomozi.ba ponovo je pokrenulo apel za Almu Mujkić iz Lukavca kojoj je tumor na želucu pored maternice metastazirao i na mozak. Pomoći možete pozivom na broj 17040 kojim donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Alma ima 48 godina i u ovim momentima se bori za život u bolnici u Turskoj. Za nastavak njenog liječenja potrebno je 14.800 eura, koje ona i porodica ne mogu prikupiti.

Ona je na liječenje u Tursku otputovala prvenstveno zbog primanja pametnog lijeka i kemoterapija, ali nakon magnetne rezonance saznaje da se tumor proširio i na mozak. Potom joj je urađena punkcija tečnosti iz mozga, a ugrađen i PEG koji predstavlja postupak hranjenja bolesnika putem cijevi izravno u želudac.

Za njeno dosadašnje liječenje Udruženje je doniralo 19.750 eura, a nadaju se da će im građani i svi zainteresirani i ovaj put pomoći da prikupe sredstva za Almu čiji povratak u Lukavac željno očekuje njena porodica.

Ovoj ženi koja ima neizmjerne bolove, osim poziva na broj 17040 možete pomoći donacijama putem web stranice www.pomoziba.org ili žiro računa Udruženja Pomozi.ba, saopćeno je iz Udruženja. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.