PROGRAM TRANSFORMACIJE

Promjena ne dolazi preko noći - Šestomjesečni program koji fizički i psihički izgrađuju pojedinca

Program transformacije sastoji se od intenzivnih treninga trčanja, te stručnih i motivacionih predavanja

Promjena ne dolazi preko noći - šestomjesečni program koji fizički i psihički izgrađuju pojedinca. SRC

Marketing

21.2.2024

Sarajevo, 21.02.2024. - Informativna sesija u organizaciji NGO Marathona i Sarajevo Running Cluba okupila je u utorak navečer u Hotelu Ibis Styles osobe koje traže način da unaprijede život jer je glavni fokus događanja bila prezentacija Programa transformacije. Šestomjesečni Program polaznicima nudi priliku da istraže svoje granice, otkriju unutrašnju snagu, razviju izdržljivost i ovladaju „soft“ vještinama koje su im potrebne na poslovnom i privatnom planu.

Program transformacije sastoji se od intenzivnih treninga trčanja, te stručnih i motivacionih predavanja. Polaznici će čuti o značaju pravilne ishrane, utjecaju na tijelo, mozak, unutrašnje organe, raspoloženje, kreativnost i produktivnost, te kako se nositi sa stresom, upravljati vremenom, efikasnije pregovarati, te komunicirati sa samopouzdanjem. Tim predavača čine Marija Sinanović, dr. Omar Nuhić, Tomislav Cvitanušić, Erol Mujanović, Ismir Omeragić, te Vedran Peršić.

„Promjena koju želimo ostvariti i uspjeh kojem težimo ne mogu se postići dok samo sjedimo na kauču. Prvi korak je ustati, a sljedeći veliki je pojaviti se na treningu. Time otvaramo vrata prema transformaciji koja nam je potrebna“, rekao je Vedran Peršić, komunikacijski stručnjak sa više od 20 godina iskustva u korporativnom svijetu. „Veliku promjenu sam osjetio nakon istrčanog prvog polumaratona 2016. Posložio sam životne prioritete, podigao samopouzdanje, napredovao na poslu“.

Ispred trenerskog tima obratio se Elvedin Tunović koji je istakao važnost trčanja, od poboljšanja zdravlja i smanjenja rizika od raznih bolesti do poboljšanja raspoloženja i samopouzdanja. Program transformacije to nudi polaznicima.

„Velika promjena ne dolazi preko noći. Potrebno je dosta vremena, truda i predanosti. I sam sam bio početnik 2017. godine, a već danas mi ne predstavlja nikakav problem da istrčim trocifren broj kilometara.“, podijelio je Tunović svoje iskustvo na početku izlaganja.

Program transformacije traje šest mjeseci, a počinje 12.03.2024. godine, a jedna od lokacija treninga je Vilsonovo šetalište. Ovaj Program je svojevrsna priprema za polumaraton što svakako nije obaveza, već se fokus stavlja na unaprijeđenje vlastitih potencijala. Tome će svakako pomoći i edukacije i predavanja koje će održati stručni tim sačinjen od psihologa, doktora i motivacionih govornika, te i samih trkača.

Bivši polaznici Jasenka Ljubović i Emir Kovačević prisutnima su podijeliji svoje iskustvo i svjedočili o pozitivnim promjenama koje su doživjeli sudjelovanjem u Programu. Između ostalog naglasili su da trčanje donosi mnoštvo benefita za fizičko zdravlje, psihičko rasterećenje, ali mogućnost za sticanje novih poznanstava kroz zajednička druženja i putovanja.

Trener Alija Imamović najavio je datume bitnih utrka koje se ove godine održavaju, ističući važnost kontinuirane podrške i motivacije za sve sudionike, a to su Sarajevski polumaraton koji će biti održan 22.09.2024. godine, te Sarajevski cener 14.07.2024. godine. Novina je da se u sklopu Sarajevskog cenera održava i Sarajevski petak koji je od ove godine individualna utrka.

Također, prisutne je zabavljao DJ, stvarajući ugodnu atmosferu i dodatno osnažujući povezanost među sudionicima.

Ova info sesija pokazala je značajnu angažiranost i interes za promovisanje zdravog načina života i aktivnog sudjelovanja u zajednici. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.