SVEZNADAR

O kojim se bolestima najviše pretraživalo 2017.: Pet pitanja koja su postavljana na Googlu

Avaz.ba

24.12.2017

Ako se pitate jeste li sami u paničnom pretraživanju Googlea o bolestima, znajte da niste – svi to rade. Na sljedećih pet pitanja u 2017. godini ljudi širom svijeta su tražili odgovore. 

Pomaže čaj

Zbog čega osjećam mučninu?

Obična mučnina nije znak ničega ozbiljnog. Redovno se hidrirajte, napravite pauzu od posla ili vježbanja i popijte neki umirujući čaj s đumbirom.

Zašto sam stalno umoran? 

Postoji mnogo razloga zbog čega biste se mogli osjećati umorno. Možda ne spavate dovoljno ili loše spavate. Možda vam nedostaje željezo, ili vas hvata prehlada, ili trpite visok nivo stresa i u depresiji ste. Pokušajte uspostaviti rutinu spavanja, pobrinite se da jedete zdravo i dovoljno.

Šta je rak?

Rak je termin koji koristimo kada se abnormalne ćelije počinju dijeliti na nekontroliran način i ponekad se šire na drugo tkivo. Rak raste dok se ove ćelije umnožavaju. Postoji više od 200 vrsta karcinoma, od kojih se mnogi mogu liječiti.

Blaži simptomi

Šta je lupus?

Lupus je autoimuna bolest u kojoj se dešava da se antitijela jedne osobe počinju međusobno napadati. Skoro 90 posto osoba koje imaju ovu bolest su žene starosti od 15 do 50 godina. Za lupus ne postoji lijek, ali se terapijom simptomi mogu ublažiti.

Šta je sepsa?

Sepsa, poznata i kao trovanje krvlju, može biti opasna po život. Događa se vrlo brzo, kada tijelo reagira na infekciju i počinje napadati svoje organe i tkiva. Možete se osjećati kao da imate gripu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.