OBAVLJENA CEREMONIJA

Bivši fudbaler Real Madrida prešao na islam zbog Novopazarke

Ajla je nestala sa društvenih mreža, dok fotografije Žote i njegove ljepše polovine mogu da se nađu na njegovom Instagramu

Žota Peleteiro i Ajla Etemović. Instagram.com/kingjota23/

S. S.

23.2.2024

Poznati španski fudbaler, Žota Peleteiro, koji se penzionisao 2021. godine poslije više od 10 godina uspješne karijere, dospio je neobično u žižu javnosti ovih dana, a razlog je to što je zbog svoje devojke Ajle Etemović prešao u islam, piše Telegraf.rs.

Kako javljaju španski mediji, bivši fudbaler Selte, Real Madrida (igrao za rezervni tim), Eibara, Brentforda, Aston Vile i Alavesa, odlučio je da promijeni vjeru zbog manekenke iz Novog Pazara, sa kojom je započeo vezu.

Žota je bio redovan u tabloidima od perioda 2015. do 2022. godine, dok je bio u braku sa manekenkom Džesikom Bueno. Poslije raskida sa španskom manekenkom završio je i fudbalsku karijeru, a potom je ušao u vezu prvo sa Mirjam Ruiz, da bi potom ušao u vezu sa Ajlom Etemović, a prema najnovijim informacijama zbog nje je odlučio i da promijeni vjeru.

Nakon što je ova priča dospjela u medije, Ajla je nestala sa društvenih mreža, dok fotografije Žote i njegove ljepše polovine mogu da se nađu na njegovom Instagramu.

Manekenka koja je porijeklom iz Novog Pazara živi inače u Nizozemskoj, a provodila je duge periode u Baskiji, gdje živi Žota Peleteiro. Portal Al Qabas je objavio i kako je izgledao djelić ceremonije ispred džamije, a na jednoj fotografiji je sa njim bila i Ajla.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.