VJERNA ARMIJA KLUBA

Manijaci u zanimljivoj akciji: Samo zajedno možemo pomrsiti račune onima koji Želju žele vidjeti na dnu

Mnogo puta do sada smo se dokazali kao lojalna publika. Nosimo taj epitet i ne trebamo ga izgubiti, poručili su Manijaci

Navijači Plavih podijelili letke. Facebook / The Maniacs

E. Ć.

13.2.2024

Najvatreniji navijači FK Željezničar, popularni Manijaci, su se potrudili da u sarajevskom kantonu na domišljat način pozovu navijače na utakmicu u subotu.

Podijeljeni su letci u poštanska sandučad, na ulicama, u radnjama, ugostiteljskim objektima... Desetine hiljada letaka je dostavljeno s ciljem buđenja navijačke svijesti kod ljudi o obavezi odlaska na utakmice.

Na letku je ukratko, ali precizno objašnjeno zašto puniti stadion na kojem igra fudbalski klub Željezničar.

- Da li je ovo period kada smo najpotrebniji Želji u poslijeratnoj historiji kluba? Vrlo moguće da jeste! Rijetki su momenti, u stogodišnjoj tradiciji, u kojima su se Plavi s Grbavice borili za opstanak. Da je lijep osjećaj – NIJE, daleko od toga, ali da će to poremetiti našu ljubav i brigu o klubu – NEĆE!

Na samom startu nastavka sezone očekuju nas tri teške utakmice – tri derbija. Ekipa je osvježena novim trenerom i novim igračima, te stoga očekujemo pozitivne promjene. Da bismo se nadali bodovima iz ovih utakmica, mi moramo uraditi ono što je do nas, a to je da punimo naš stadion!

Puna Grbavica kao na evropskim utakmicama je recept za uspjeh i što manju brigu. Mnogo je lakše dolaziti na stadion kada „cvjetaju ruće“, kada ekipi na terenu ide i kada smo mi tu samo aplauzima da ispratimo dobre partije.

Ali... ovo je pravi ispit naše navijačke zrelosti i želje da klubu pomognemo da se izdigne iz situacije u kojoj se nalazi. Ko će ako nećemo mi?!

Mnogo puta do sada smo se dokazali kao lojalna publika. Nosimo taj epitet i ne trebamo ga izgubiti. Apelujemo na navijače Želje da ovaj proglas shvatite ozbiljno i da već od prvog kola, tj. utakmice sa Zrinjskim, nemaju rezerve i izgovore već bez kalkulacije da se zauzme mjesto na stadionu Grbavica!

Samo zajedno možemo pomrsiti račune onima koji Želju žele vidjeti na dnu - poručili su Manijaci i dodali:

- Epitet najlojalnije publike u državi se mora opravdati i ove polusezone. 

Podsjetimo, utakmica Željezničar - Zrinjski igra se na Grbavici s početkom od 16:00 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.