NAVIJAČI ŽELJEZNIČARA

Oglasili se "Manijaci": To je minimum kako bismo mogli očekivati pomak u našem klubu

Mi nismo od onih koji okreću leđa i zato na svoj način želimo pokazati da smo tu i da nam je stalo do Želje, poručili su "Manijaci"

"Manijaci": Pozivaju na Grbavicu. Facebook / The Maniacs

E. Ć.

22.11.2023

Popularni "Manijaci", najvatreniji navijači Željezničara, oglasili su se uoči utakmice 15. kola Premijer lige biH protiv Posušja.

"Plavi" će u nedjelju na svojoj Grbavici dočekati Posušje, na "Manijaci" su pozvali sve navijače na susret koji počinje u 13 sati.

Upitna tvrdnja

- Ko za sebe kaže da je navijač Želje, a ne prisustvuje njegovim utakmicama, onda je ta tvrdnja upitna. Naći razloge za nedolazak na stadion je lahko, ali naći razloge za dolazak na stadion je još lakše!

Najmanje što može uraditi navijač za svoj klub, od kojeg očekuje neki rezultat, jeste da dođe na utakmicu. Malo više od toga što može uraditi navijač jeste da dođe na južnu tribinu i barem u tih 90 minuta učestvuje u radu grupe i na taj način pomogne Želji. 

Ovo je osnova, minimum, od kojeg treba krenuti da bismo mogli očekivati bilo kakav pomak u našem klubu - naveli su "Manijaci".

Navijačka kultura

Istakli su da je "ovo stvar navijačke kulture i mentaliteta, koji su kod nas još uvijek u procesu izgradnje". 

- Mukotrpan je to proces u kojem svako treba krenuti od sebe i naći prave razloge zbog kojih će doći na stadion, na Jug, gdje se neće ‘‘tjerat‘‘ svaku utakmicu da bi došao.

Da Željo nije još ni blizu stabilizacije pokazuju i mnoge promjene u minulom periodu. Mi se opet nadamo da će klub isplivati iz ove krize i da su bolji dani pred nama. Mi nismo od onih koji okreću leđa i zato na svoj način želimo pokazati da smo tu i da nam je stalo do Želje.

Još četiri utakmice su do zimske pauze. Moramo se potruditi da opravdamo zašto nosimo epitet najboljih i najlojalnijih navijača u državi! Ne tražite izgovore za prisustvovanje utakmicama! Nedjelja u 13:00! - poručili su "Manijaci".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.