EKSKLUZIVNE SLIKE

Emir Hadžihafizbegović za „Avaz“: Snimio sam najteži film u svojoj karijeri

Film „Svemu dođe kraj“ govori o tranzicijskim pljačkama u državama nastalim disolucijom Jugoslavije, otkriva nam glumac

Rajko Grlić i Emir Hadžihafizbegović na setu. Avaz

26.10.2023

Snimanje dugometražnog igranog filma “Svemu dođe kraj” Rajka Grlića sutra će biti okončano, a posljednji dan na setu jučer je imao Emir Hadžihafizbegović.

Veliki bh. glumac igra jednu od glavnih uloga u ostvarenju za koje Grlić potpisuje i scenarij, zajedno s književnikom Antom Tomićem.

Sjajna ekipa

Snimanje se odvijalo daleko od očiju javnosti, a Hadžihafizbegović je ekskluzivno za „Dnevni avaz“ podijelio svoje dojmove sa seta te su nam ustupljene i fotografije sa snimanja.

- Završavam snimanje jednog od najtežih filmova u svojoj filmskoj karijeri. Kad kažem najtežih, mislim i najznačajnijih i najljepših, jer samo posvećenost i strast prema poslu koji voliš i radiš kao epilog ima oplemenjenu dušu. Divne kolege glumci, sjajna tehnička ekipa, kostim, garderoba, vozni park i, naravno, snimatelji, producenti, scenaristi, a i sam Rajko Grlić na vrhu te "filmske stijene", razlog su, sasvim izvjesno, još jednog velikog autorskog filmskog djela uigranog tandema Ante Tomić – Rajko Grlić - kaže Hadžihafizbegović.


Sa snimanja filma u Hrvatskoj. Avaz

Lažni patriotizam

Naglašava da film nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

- Film govori o tranzicijskim pljačkama u državama nastalim disolucijom Jugoslavije i sudbini stotine hiljada radnika koji su ostali na ulicama nakon kriminalnih pretvorbi i tajkunizacije, pod okriljem lažnog patriotizma i brige za domovinu - otkriva nam bh. glumac.

U filmu igra čovjeka, koji je, kako kaže Hadžihafizbegović, nevin završio u zatvoru i koji nakon izlaska uzima pravdu u svoje ruke.

Ovaj film sniman je u Zagrebu i njegovoj okolini, a, uz Emira, igraju i Živko Anočić, Jelena Đokić, Boris Isaković, Janko Popović Volarić, Srđan Grahovac i drugi.

Ostaje u Hrvatskoj

Iako je završeno snimanje filma, Emir se još ne vraća u BiH.

- Nastavljam snimanje serije „San snova“ za RTL. Ostalo je još 60 epizoda, pa do marta 2024. ostajem u Hrvatskoj. S tim da za tri sedmice počinjem igrati svoje predstave u Kamernom teatru 55 - „Žaba“ i „Sjećaš li se Doli Bel“ - kaže Hadžihafizbegović, koji je prvak drame u Kamernom teatru.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.