DEEP EARTH

Sony najavljuje: Stižu nove boje za PlayStation 5

Tri nove boje inspirisane dubinama planete Zemlje

Metalik završnica za dašak sofisticiranosti. Facebook

E. Ag.

18.9.2023

U sklopu nove Sonyjeve kolekcije Deep Earth, bočne maske za PlayStation 5, kao i kontroleri DualSense, moći će da se kupe u tri nove boje – crvenoj (Volcanic Red), plavoj (Cobalt Blue) i srebrenoj (Sterling Silver).

- Prilikom izrade ove nove kolekcije kontrolera DualSense i boja za bočne maske PlayStationa 5, uzeli smo inspiraciju iz predivnih i snažnih nijansi pronađenih u dubinama planete Zemlje. Boje smo dodatno "podigli" dodajući metalik završnicu za dašak sofisticiranosti - saopćio je Satoši Aojagi iz dizajnerskog tima Sonyja.

Oni koji duže vrijeme prate Sonyjeve novitete, sigurno znaju da već postoje zvanične bočne maske za PlayStation 5 u crvenoj i plavoj boji. Ali, novopredstavljena crvena boja nešto je svjetlija i sjajnija, dok je nova plava vidljivo tamnija i ima nijanse ljubičaste, prenosi Bug.hr.

Nove bočne maske koštat će 60 dolara, dok će kontroleri doći na tržište s cijenom od 75 dolara. Pretprodaja počinje već početkom sljedećeg mjeseca, a crvene i plave maske moći će da se kupe u slobodnoj prodaji 3. novembra, dok će srebrena biti dostupna tek sljedeće godine, odnosno 26. januara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.