LJEPOTA

Vodenom dijetom skinite neželjene kilograme

Avaz.ba

11.12.2017

Ako želite da se oslobodite toksina koji su se vremenom nagomilali u organizmu i da istovremeno izgubite nekoliko kilograma, predlažemo vam dijetu koja pored ostalog sadrži i velike količine vode.

Prednost ove dijete je da nimalo ne iscrpljuje i ne smanjuje radnu sposobnost, jer sadrži sve osnovne sastojke potrebne organizmu.

Za doručak i večeru dozvoljeno je samo voće, a u toku dana van obroka treba popiti osam čaša negazirane mineralne vode. U ovom periodu izbjegavajte slanu hranu jer bi velika količina vode pritom ostala bez potrebnog učinka.

Ručak kao glavni obrok sastavljen je od mesa (ali bez masnoća i začina) i ribe na roštilju, barene na pari ili u vodi.

Za ovu vrstu dijete idealna su jela spravljena na vodi, naročito povrće koje ne gubi ništa od svojih hranljivih sastojaka. 

Preporučuje se i kuhanje na pari.

Također se preporučuje i meso kuhano u vodi, jer pri tom izgubi veliki dio masnoće, a dobivenu supu možete iskoristiti pošto je stavite u frižider, a onda odstranite gornji masni sloj.

Napominjemo da poslije ovakve dijete i dalje treba da izbjegavate preslane namirnice, kao što su suhomesnati proizvodi, meso iz konzervi, sušena riba i masni sirevi. 

Pored mineralne vode idealan napitak za čišćenje organizma u periodu poslije dijete je blag nezaslađen čaj.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.