LJEPOTA

Trening mišića trbuha pomoću vježbi u kojima se ne treba ni pomaknuti

Ima li išta bolje od toga da zauzmete jedan položaj tijela nakon čega se ne trebate ni pomaknuti, a vrijeme treninga mišića abdomena pr

Avaz.ba

1.12.2017

Mišići abdomena ne iziskuju dug vremenski period oporavka nakon treninga te se njih može trenirati vrlo učestalo i intenzivno. Ukoliko imate volju trenirati ih svakodnevno, ali nemate mogućnosti svakodnevnih odlazaka u teretanu, postoji trening koji možete izvoditi i kod kuće. 


Ima li išta bolje od toga da zauzmete jedan položaj tijela nakon čega se ne trebate ni pomaknuti, a vrijeme treninga mišića abdomena protječe? Dakle, ovo je idealan trening za one koji nemaju naviku trenirati.

Izvodite po 3 serije od svake vježbe, ponavljanja ne postoje, a svaku pojedinu seriju vježbe izvodite onoliko dugo koliko vam to vaše tijelo dopusti.

 Vodoravni izdržaj 

- Postavite tijelo vodoravno s podlogom na način da oslonac tijela postavite na podlaktice te vrhove stopala.

- Pazite da vam leđa budu ravna te pazite da vam se kukovi ne spuštaju prema podlozi.

- Zadržite navedeni položaj.

<195> Sjedeći izdržaj

- Zauzmite sjedeći položaj u kojemu vam je tijelo u mogućnosti istovremeno održati gornji i donji dio tijela podignut od podloge.

- Leđa vam prilikom izdržaja moraju biti u potpunosti ravna.

- Obje noge savijte u koljenima koliko je potrebno da vam podlaktice budu u ravnini s potkoljenicama.

- Zadržite navedeni položaj.

Bočni izdržaj

- Položaj tijela zauzmite na način da oslonac gornjeg dijela tijela postavite na podlakticu, a donjeg na bočni dio stopala.

- Zadržite navedeni položaj, nakon čega izdržaj tijela ponovite na način da oslonac tijela premjestite na podlakticu druge ruke te stopalo druge noge.

 Sjedeći izdržaj sa savijenim koljenom

- Zauzmite sjedeći položaj u kojemu vam je tijelo u mogućnosti istovremeno održati gornji i donji dio tijela podignut od podloge.

- Leđa vam prilikom izdržaja moraju biti u potpunosti ravna.

- Jednu nogu ispružite, a drugu savijte u koljenu te neka vam natkoljenica savijene noge u koljenu bude okomita u odnosu na podlogu.

- Zadržite navedeni položaj, nakon čega izdržaj ponovite s drugom nogom savijenom u koljenu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.