ISHRANA

Kraljica praznične trpeze: Ruska salata

Piše: A.Mi.

29.12.2017

Rusku salatu mnogi će nazvati kraljicom praznične trpeze. Idealan je prilog uz glavno jelo, a bez nje ne prolazi nijedno slavlje u kući.

Iako ima mnogo recepata prema kojima je možemo napraviti, jednostavna je priprema. Osnovni sastojak je majoneza, povrće, a po želji dodajemo meso, krompir, jabuku, limun...

Za vas smo odabrali savršen recept za ukusnu rusku salatu, a vaši najmiliji će zasigurno uživati u okusu.

Sastojci:

  • 500 gr povrća za rusku salatu (mrkva, grašak)
  • 100 gr majoneza 
  • 5-6 kiselih krastavčića 
  • 200 grama šunke
  • 2 tvrdo kuhana jajeta 
  • so i biber po okusu 

Priprema:

Obariti zaleđeno povrće ili skuhati tri veće mrkve i šolju graška pa isjeckati na kockice. U ohlađeno dodati sitno isjeckane krastavčiće, šunku, i naribati jaja.

Masu sjediniti majonezom, dobro promiješati i začiniti po okusu. Servirati hladnu salatu iz frižidera.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.