Rusku salatu mnogi će nazvati kraljicom praznične trpeze. Idealan je prilog uz glavno jelo, a bez nje ne prolazi nijedno slavlje u kući.
Iako ima mnogo recepata prema kojima je možemo napraviti, jednostavna je priprema. Osnovni sastojak je majoneza, povrće, a po želji dodajemo meso, krompir, jabuku, limun...
Za vas smo odabrali savršen recept za ukusnu rusku salatu, a vaši najmiliji će zasigurno uživati u okusu.
Sastojci:
- 500 gr povrća za rusku salatu (mrkva, grašak)
- 100 gr majoneza
- 5-6 kiselih krastavčića
- 200 grama šunke
- 2 tvrdo kuhana jajeta
- so i biber po okusu
Priprema:
Obariti zaleđeno povrće ili skuhati tri veće mrkve i šolju graška pa isjeckati na kockice. U ohlađeno dodati sitno isjeckane krastavčiće, šunku, i naribati jaja.
Masu sjediniti majonezom, dobro promiješati i začiniti po okusu. Servirati hladnu salatu iz frižidera.