Ukusni, hrskavi keksići koji se tope u ustima, a bez šećera, brašna i jaja… Pa, da li tako nešto uopće postoji? Itekako!
Mi vam donosimo recept za baš takve kolačiće, koji se pritom pripremaju za samo 15 minuta.
Internet zajednica prosto je “luda” za ovim receptom, a to nas ni ne čudi, s obzirom da su niskokalorični, a ipak veoma ukusni. Oni su savršena užina ako vodite računa o liniji – zasladit ćete se, a bez grižnje savjesti. Za domaće dijetalne keksiće potrebne su vam svega dvije namirnice, ali ako želite da obogatite ukus možete se igrati i dodavati sastojke po želji – suho grožđe, kandirano voće, čokoladu, sjeckani badem ili lješnik, kokos, kakao i nutelu.
Potrebni sastojci:
- dvije zrele banane
- 100 grama zobenih pahuljica
Priprema:
Izgnječite banane dobro i pomiješajte ih sa zobenim pahuljicama tako da dobijete kompaktnu smjesu. Pleh obložite papirom za pečenje, a potom na njega redajte keksiće koje ste prethodno oblikovali među dlanovima.
Ubacite keksiće u rernu na 200 stepeni. Ostavite ih da se peku oko 15 minuta, sve dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.